راهنمای نویسندگان

 

باسمه تعالی

راهنمای تدوین مقالات دو فصلنامه «دوفصلنامه تفسیر تطبیقی روایی»

این راهنما در چهار بخش تدوین شده و به نویسندگان مقالات کمک می‌کند تا مقالۀ خود را با طرح مورد قبول فصلنامه تهیه کنند.

۱. ساختار مقاله

مقاله ارسالی باید پژوهشی، و به ترتیب دارای این ساختار باشد: عنوان، چکیده، واژگان کلیدی، مقدمه، بحث، نتیجه‎گیری و پیشنهادها، منابع.

۱. عنوان؛ کوتاه و گویای محتوای مقاله باشد.( متغیرهای اصلی پژوهش – تناسب با هدف – واضح و سلیس بودن )

۲. چکیده؛ آینه تمام نمای مقاله بوده و شامل معرفی موضوع، ضرورت و اهمیت پژوهش، روش و یافته‌های پژوهش باشد و از ۲۰۰ کلمه کمتر و از ۲۵۰ کلمه بیشتر نباشد.

۳. واژگان کلیدی؛ شامل حداقل۳ و حداکثر ۵ واژه از کلمات دارای نقش نمایه و فهرست باشد که با کاما (،) از هم جدا شده و در یک خط و به‎ ترتیب اهمیت‏شان آورده شوند.

۴. مقدمه؛ مسئله تحقیق به صورت روشن طرح و تبیین گردد و به پیشینه تحقیق و نوآوری آن اشاره شود .

۵.  بدنه اصلی مقاله؛ با جهت گیری انتقادی، تحلیلی، مستند و مستدل .

۶. نتیجه؛ شامل یافته‌های تحقیق متناسب با طرح مسأله باشد. در صورت داشتن پیشنهادهای برخاسته از پژوهش، می‎توانید آن‏ها را در انتهای نتیجه‎گیری قرار دهید.

۷. فهرست منابع؛برای منبع‎دهی باید از روش استاندارد APA استفاده شود. در جدول 1 شیوۀ منبع‎دهی به کتاب و مقاله تشریح شده است. در صورت استفاده از سایر منابع اطلاعاتی مانند: پایان‎نامه، گزارش پژوهشی، آمار سازمان‎های دولتی، جزوه‎های منتشر نشده، وبگاه‎های اینترنتی، فایل‎های صوتی و تصویری و ... از شیوه‎نامه APA استفاده کنید.

*منابع را به سه بخش فارسی، عربی و انگلیسی به همین ترتیب، مجزا کرده و هر بخش را به ترتیب حروف الفبای آن زبان مرتب نمایید.

*در متن، کلیه منابع حتی منابع انگلیسی باید به زبان فارسی نوشته شوند.

*در ارجاع درون متن، اگر تعداد مؤلفان بیش از سه نفر باشد، باید تنها نام خانوادگی نویسنده اول ذکر شده و به جای بقیه، از عبارت «و دیگران» استفاده شود.

*اگر به یک منبع چند بار استناد داده می شود، لازم است هر بار ارجاع به شکل کامل بیان شده و از عبارت «همان» استفاده نشود.

*چنانچه از یک نویسنده، دو یا چند اثر در یک سال منتشر شده باشد، سال نشر باید با حروف الفبا از یکدیگر متمایز شوند. مانند: ۱۳۸۷الف، ۱۳۸۷ب و . . .

نکته:شرح صحیح منبع‎ دهی در داخل و انتهای مقاله

آیات قرآن: اگر لازم نیست که به نسخه خاصی از قرآن اشاره شود، آدرس دهی تنها درون متن و با استناد به شماره سوره(ها) و آیه(ها) و بدون ذکـرشماره صفحه صورت میگیرد. بـه ایـن منظـور پـس از واژه قرآن کریم، ابتدا شماره سوره و سپس علامـت دونقطـه، و پس از آن شماره آیه ذکر می شوند. (قرآن کریم ۲:۱۰۱) (قرآن کریم ۱۰۱: ۲-۴)

مقاله: در داخل متن؛(نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار، ص. صفحات مورد استناد)

    در منابع؛ نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده.(سال انتشار). عنوان مقاله. نام نشریه(ایتالیک)، دوره (شماره)، صفحه آغاز مقاله ـ صفحه پایان مقاله.

کتاب: در داخل متن؛ (نام خانوادگی نویسندۀ، سال انتشار، ص.صفحات مورد استناد)

    در منابع؛ نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده.(سال انتشار). عنوان کتاب.مترجم یا محقق. شهر محل نشر:  نام ناشر.

۲. نکات مهم ویرایشی

*برای واژه‌ها و نام‌های خارجی، در حد امکان از معادل‌های فارسی مصطلح و مصوب استفاده کنید. می‏توانید از بانک مستندات کتابخانه ملی ایران  برای مستندسازی نام خانوادگی افراد استفاده کنید. در خصوص نام‌های خارجی ضروری و غیرمتداول یا معادل‌های غیرمصطلح فارسی، فقط در اولین حضور در متن و بلافاصله پس از بیان این‎گونه واژه‌ها، معادل لاتین آن را به‎صورت زیرنویس در پایین همان صفحه قید نمایید.

*برای شماره­ گذاری، از عدد و نقطه استفاده شود؛ مانند ۱. ۲.

*قبل از نقطه، ویرگول، نقطه ویرگول، دونقطه، علامت سؤال، علامت تعجب و ... نیازی به فاصله(space)نیست؛ اما بعد از این علائم باید یک فاصله گذاشته شود.

*هنگام استفاده از پرانتز، قبل از باز شدن پرانتز و بعد از بسته شدن پرانتز، از فاصله استفاده کنید. کلمه داخل پرانتز،  بدون فاصله به پرانتز می‎‌‌چسبد.

*برای نوشتن کلمات مرکب یا بعضی افعال و واژگان مشابه، از نیم ­فاصله استفاده شود (برای مثال انسان‎‌‌ها، می‎‌رود، تصمیم‎‌گیری، اندازه‎گیری، بهره‎مند، منطقه‎ای، همان‎گونه و...)[برای مثال:میخواهم (غلط) می‌‎‌خواهم (درست)

*به‎جای استفاده از علامت (%)، از کلمه درصد استفاده کنید. مانند: ۵‎درصد.

*از به‎کار بردن (ه‎ی) ،خودداری کنید. به عنوان مثال برنامه‌ی غلط می‌باشد و صحیح آن برنامه می‌باشد.

*باید هر نوع متغیر یا علامت به‎کار رفته در متن مقاله، در اولین ارجاع در خود متن مقاله معرفی شود.

*هر شکل اعم از نمودار، چارت، نقشه و... باید به ‎صورت وسط‏چین  و به‎ ترتیب از۱(شکل ۱، شکل ۲، ...)شماره‌گذاری ‌شوند. نمودارها و شکل‏ها در داخل متن و در جایی درج شوند که به آن‏ها ارجاع می‌شود و باید مختصری توضیح داده شوند. بیان واحد کمیت‌ها در نمودارها به زبان فارسی الزامی است. هر نمودار را با یک سطر خالی فاصله از متن ماقبل و مابعد آن قرار دهید.

 

**هر جدول باید شماره و عنوان (توضیح) داشته باشد که در وسط و به‎ترتیب از 1 (جدول 1، جدول 2، ...) شماره‌گذاری ‌شود. باید جدول‌ها در داخل متن و در نخستین مکان ممکن پس از اولین اشاره به آن‏ها، درج شوند. عنوان ستون‏های هر جدول باید به‎صورت وسط‎چین و کلیه متون در داخل جدول اگر فارسی باشند به‎صورت راست‏چین یا وسط‎چین، بسته به مقدار متن داخل جدول و اگر لاتین باشند به‎صورت چپ‏چین تایپ شوند. همۀ اعداد در جدول‌ها باید به‎صورت فارسی و وسط‏چین تایپ شوند. بیان واحد کمیت‌ها در جدول به زبان فارسی الزامی است. هر جدول با یک سطر خالی فاصله از متن ماقبل و مابعد آن قرار گیرد. اگر جدول­هااز منبعی برداشت شده‎اند، بایدنام نویسنده آن منبع بر اساس شیوه‏نامه APAدر انتهای عنوان جدولآورده شود.

*در صورت استفاده از ممیز، اعداد را از سمت راست نوشته، ممیز زده و بقیه عددها را بنویسید. از به‎کار بردن نقطه به‎جای ممیز خودداری نمایید. به‌طور مثال: ۵/۰ صحیح–۵. ۰غلط

۳. نکات مربوط به فرمت ظاهری

برای تایپ مقاله، فقط از نرم‎‌افزار مایکروسافت ورد نسخۀ ۲۰۰۳ یا ۲۰۰۷ در محیط ویندوز با امکانات فارسی استفاده کنید. حروف‌‎چینی مقاله باید با رعایت  فاصله خطوط ۲۲/۱ ،فاصله ۳ سانتیمتر از سمت راست و چپ، فاصله ۳ سانتیمتر از بالا و پایین کاغذباشد.متن اصلی مقاله به‎‌صورت تک‌‎ستونی با قلم (فونت) B Mitra و اندازۀ pt.۱۳ و قلم انگلیسی Times New Roman تهیه شود. عنوان هر بخش یا زیربخش، با یک خط خالی فاصله از انتهای متن بخش قبلی تایپ شود. خط اول همۀ پاراگراف‌ها بدون تورفتگی و پاراگراف‎‌های بعدی با تورفتگی ۷/۰ خواهد بود.

حداکثر تعداد صفحات مقاله (شامل کلیه بخش‎‌‌های مقاله؛ اعم از چکیده،متن،منابع و...) که منطبق با این راهنما تدوین تهیه می‌شود، نباید از ۲۰صفحه بیشتر باشد.

۴. فایل های ارسالی به فصلنامه

فایل های مقاله تنها از طریق سامانه مجله دریافت شده و شامل موارد زیر می‌باشد:

۱. فایل اصلی مقاله بدون نام نویسندگان

۲. فایل مشخصات نویسندگان با فرمت یاد شده

 در ارسال فایل مشخصات نویسندگان، به این موارد دقت کنید: ۱. نام و نام خانوادگی نویسندگان به‎‌طور کامل ؛ ۲. ایمیل و شماره تماس تمام نویسندگان و ۳. مراتب علمی تمام نویسندگان به‎‌طور کامل.